2021-01-05 13:02:02• hírek • Bede Emőke

Nagykárolyban és Avasfelsőfaluban is beindult az egészségügyi személyzet oltása

Amint arról beszámoltunk, immár Szatmár megyében is elstartolt az oltási kampány, elsőként a Szatmárnémeti Pneumoftiziológiai Kórház vezetője, dr. Ioan Sergiu tüdőgyógyász kapta meg a vakcinát, viszont Nagykárolyban és Avasfelsőfaluban sem késlekedett sokáig az első dózis beadása.

A prefektúra tájékoztatása szerint Nagykárolyban elsőként dr. Petkes Éva aneszteziológus, a helyi kórház intenzív terápiás osztályának vezetője kapta meg az oltást, az avasi oltóközpontban pedig dr. Sas Adi Maria belgyógyászt érte e megtiszteltetés.


Négy oltóközpontot jelöltek ki az egészségügyi személyzet számára

Mint ismertettük, a hétfői nap folyamán 615 dózis vakcina érkezett meg a Szatmár megyei oltóközpontokba, mellyel kedden, szerdán és csütörtökön be fogják oltani az egészségügyi személyzet azon tagjait, akik jelezték erre vonatkozó szándékukat, s amennyiben további oltóanyagra lesz szükség, azt a Kolozsváron található regionális elosztóközpontból igényelheti majd a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.


Szatmár megyében négy oltóközpontot jelöltek ki az egészségügyi rendszerben dolgozók és az egyéb, ugyancsak az első etapban beoltásra kerülők számára. Ezeket a szatmárnémeti, nagykárolyi és avasfelsőfalui járóbeteg-szakellátókban, illetve a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház tasnádi kihelyezett osztályán alakították ki. Ahogyan az ország többi megyéjében, úgy Szatmárban is a Pfizer – BioNTech által fejlesztett vakcinával kezdődik az oltási kampány.


A lakosság oltása nyolc oltóközpontban fog zajlani

A harmadik etapban megvalósuló lakossági oltás 8 területi-közigazgatási egységben fog zajlani. Ezek a következők: Szatmárnémeti (5 helyszínen), Nagykároly, Avasfelsőfalu, Tasnád, Szelestyehuta, Szopor, Aranyosmeggyes, valamint Nagygérce. A helyszínekről annyit érdemes egyelőre tudni, hogy olyan nagy befogadóképességű épületeket választottak, ahol biztonságos körülmények között, más tevékenységeket nem akadályozva lehet oltani a lakosságot, pl. sporttermek. A mozgáskorlátozott személyekhez mobil oltóegységek által jut majd el a vakcina – tájékoztatta korábban híroldalunkat a prefektusi hivatal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: